Bekijk dit overzicht als: maand-overzicht of als lijst

Loading Events
  • This event has passed.

Kunstschatten van Turijn

6 maart, 19:30 - 22:00

Net als vele andere steden van de laars heeft ook Turijn een rijk verleden. De wortels gaan verder terug dan de Romeinen en bovendien kan niet elke stad erop pochen de hoofdstad van een land te zijn geweest. Het is een stad met een bijna onvoorstelbare rijkdom op cultureel gebied. Van een der mooiste musea op Egyptisch gebied tot rococo-jachtpaleizen of wat te denken van de floreale Jugendstil of de vele projecten op het gebied van eigentijdse kunst.

Tegelijkertijd lijkt het toerisme nog amper door te hebben wat voor moois deze stad te bieden heeft. Waar men in Rome, Florence en Venetië struikelt over de mensen, is het statige Turijn in vergelijking daarmee een oase van rust.

In de lezing wandelen we door de stad en haar geschiedenis. We ontmoeten de vele “Kareltjes” die het hier voor het zeggen hebben gehad en leren de stad in de diepte en breedte kennen. Van zeldzame fresco’s uit de 14e eeuw via de duizelingwekkende behuizing van een prachtig filmmuseum tot aan gloednieuwe gebouwen van wereldberoemde star architects als Renzo Piano en Normal Foster. Daaronder ook de Holden School van Alessandro Barrico met docenten als Davide Longo en oud-leerlingen als Paolo Giordano.

Gegevens

Venue

Locatie: Ariënsstaete Liberein Enschede
Adres: Lijsterstraat 30
Enschede, 7523 ET

+ Google Map

Organizer

Organisatie: Dante Alighieri Twente

Bekijk dit overzicht als: maand-overzicht of als lijst