Bekijk dit overzicht als: maand-overzicht of als lijst

Loading Events
  • This event has passed.

Lezing ‘Artemisia – vrouw en macht’

14 november 2021, 15:30 - 17:00

Rijksmuseum Twenthe organiseert komend najaar (26 september – 23 januari) een spectaculaire tentoonstelling rond het leven en werk van Artemisia Gentileschi. De 17de-eeuwse schilderes was een van de bekendste, meest belangrijke kunstenaars van de Italiaanse barok. In Rotterdam zal Spreker Hoo Man Chan zal ingaan op zijn bekende enthousiaste wijze ingaan op leven, werk en betekenis van deze iconische schilder.

Zij was zo bekend dat haar voornaam-alleen al voldoende was, en het ook nu nog is: Artemisia. Haar voorstellingen zijn dramatisch, sensueel, grenzen aan schandaal, en neigen hier en daar zelfs naar een mengeling van geweld en verleiding.

“Artemisia: vrouw en macht” is een tentoonstelling die voortkomt uit de herontdekking van dit vrouwelijke icoon in de afgelopen decennia, met een aantal grote presentaties in onder meer Rome, New York, Milaan en onlangs in Londen. Het museum in Enschede toont prachtige portretten van onder meer Clio, Minerva of Anne van Oostenrijk, Cleopatra, Lucretia, en vrouwelijke allegorieën. Genoemde werken worden afgewisseld met dramatische, theatrale composities van Judith en Abra, Jael en Sisera, Suzanna en de Ouderlingen. Artemisia toont u kunst die op & top Barok is.

Deze lezing vindt plaats op zondag 14 november om 15:30 in de Europoortzaal van De Machinist, Willem Buytewechstraat 45, 3024 BK Rotterdam (aansluitend op de Algemene Ledenvergadering van Dante Alighieri Rotterdam). Na de lezing is er een gezellig borrel voor alle deelnemers. Voor deelname aan deze bijeenkomst is tonen van een coronatoegangsbewijs verplicht.

De lezing is gratis voor leden van Dante Alighieri. Niet-leden betalen 7,50 Euro, ter plaatse contant te voldoen. Leden die zich aangemeld hebben voor de ALV hoeven zich niet apart aan te melden voor de lezing. Overige deelnemers worden verzocht zich aan te melden via activiteiten@danterotterdam.nl

Gegevens

Datum: 14 november 2021
Tijd: 15:30 - 17:00
Event CategoryLezing Nederlands

Venue

Locatie: De Machinist Rotterdam
Adres: Willem Buytewechstraat 45
Rotterdam, 3024BK Nederland

+ Google Map

Organizer

Organisatie: Dante Alighieri Rotterdam

Bekijk dit overzicht als: maand-overzicht of als lijst