Bekijk dit overzicht als: maand-overzicht of als lijst

Loading Events
  • This event has passed.

Lezing Dr. Marcel Zwitser over Claudio Monteverdi : L’Orfeo (1607)

28 februari 2020, 20:00 - 22:00

Heden ten dage wordt Monteverdi’s opera L’Orfeo (1607), op tekst van Alessandro Striggio, beschouwd als de eerste grote opera uit de muziekgeschiedenis. Het mythologische verhaal over Orpheus was reeds vóór Monteverdi’s opera beladen met betekenis. In zijn lezing zal dr. Marcel S. Zwitser het ontstaan van deze eerste opera van betekenis en aspecten van het libretto van Alessandro Striggio met ons bespreken.

Marcel S. Zwitser studeerde muziektheorie en muziekwetenschap en promoveerde in 2012 aan de Universiteit Utrecht op een interdisciplinair onderzoek historische theologie en muziekwetenschap naar de invloed van de lutherse pneumatologie op Johann Sebastian Bach. Als freelance docent doceert hij cursussen muziektheorie en muziekwetenschap bij o.m. HOVO Amsterdam, Groningen en Zwolle.

Entree leden en leden van alle overige 14 Società Dante Alighieri (totaal 15 in Nederland) : gratis; niet-leden entree € 5,00.

De opera L’Orfeo wordt tot 22 februari in verschillende theaters uitgevoerd door De Reisopera, o.a. op 15 februari in Theater De Spiegel in Zwolle. De oudste ‘oeropera’ ter wereld is opnieuw vormgegeven als eigentijds Gesamtkunstwerk door o.a. regisseur Monique Wagemakers, choreograaf Nanine Linning, kunstenaar Lonneke Gordijn en mode-ontwerper Marlou Breuls, met tien dansers van Dance Company Nanine Linni. Website De Reisopera

 

Gegevens

Datum: 28 februari 2020
Tijd: 20:00 - 22:00

Venue

Locatie: De Schalm Deventer
Adres: Dreef 1
Deventer, 1414 EA

+ Google Map

Organizer

Organisatie: Dante Alighieri Deventer

Bekijk dit overzicht als: maand-overzicht of als lijst