Bekijk dit overzicht als: maand-overzicht of als lijst

Loading Events

« All Events

Venezia è un pesce – lezing door Claudia Campagna

27 oktober, 20:00 - 22:00

Leidraad voor deze lezing is het boek ‘VENEZIA È UN PESCE’ van Tiziano Scarpa. Een stadsgids, maar zonder lijsten met restaurants, bars, ijssalons of monumenten, maar juist met verhalen. Elk hoofdstuk van het boek heeft een deel van het lichaam als titel, omdat dit voor de auteur de beste manier is om deze stad, die tussen hemel, aarde en zee is, te leren kennen: door middel van de zintuigen. In haar lezing refereert Claudia Campagna aan een noodzakelijke specifieke mentaliteit en houding van de luisteraars, die een voorwaarde is om de sensitieve tocht door de parel in de lagune te maken. Zij neemt ons mee, onze zintuigen zijn onze gids. Het ruiken, voelen, smaken, praten, stil zijn, allen aspecten die onze herinnering aan een stad bepalen. Het is ons sensitieve geheugen dat boven de rationaliteit staat.

Claudia Campagna is geboren in de omgeving van Venetië, de stad waarin zij vele jaren als dierenarts werkte. De liefde lokte haar uiteindelijk naar Maastricht, waar zij onder meer werkzaam is als docente bij Dante Alighieri Maastricht.

Claudia zal de tekst langzaam uitspreken en wij weten dan ook dat deze lezing ook in grote lijnen te volgen is als je nog geen cursus Italiaans hebt gedaan omdat er ondersteuning is met veel foto’s en omdat iedereen natuurlijk al over basiskennis over Venetië beschikt.

Details

Date:
27 oktober
Time:
20:00 - 22:00
Event Category:
Website:
https://www.danteeindhoven.nl/index.php?page=706&sid=2

Organizer

Dante Alighieri Eindhoven
View Organizer Website

Venue

Academisch Genootschap Eindhoven
Parklaan 93
Eindhoven, 5613 BC
+ Google Map

Bekijk dit overzicht als: maand-overzicht of als lijst