Bekijk dit overzicht als: maand-overzicht of als lijst

Loading Events
  • This event has passed.

Lezing ‘1300 – Het Rome dat Dante zag’ door Sandrina Bokhorst

14 september, 20:00 - 21:30

In 1300-1301 brengt Dante als diplomaat een bezoek aan het pauselijke Rome. Wat voor een stad zag Dante? Hoe zal hij Rome in deze turbulente tijd hebben beleefd? In die tijd timmerde de paus hard aan de weg om zijn positie op het politieke toneel van Europa te versterken. Om hun hoofdstad Rome nog meer aanzien te geven was net een Heilig Jaar georganiseerd. In Rome was de macht van het oude Rome nog steeds tastbaar aanwezig door de overal zichtbare indrukkende ruïnes. Die reflectie van de oudheid werd bewust gebruikt om de macht van de kerk te onderstrepen. Wat Dante in Rome zelf gezien heeft, vinden we ook terug in zijn werk. In deze lezing neemt drs. Sandrina Bokhorst, Rome-kenner en verhalenverteller, ons als een ‘Cicerone’ mee op een virtuele tour door het Rome van die enerverende eerste jaren van de 14e eeuw.

De lezing wordt online gegeven (webinar) en is uitsluitend bedoeld voor leden van Dante Alighieri in Nederland. Vooraf ontvang je via je eigen comitato een email met uitnodiging en aanmeldmogelijkheid.

N.B. Voor niet-leden wordt deze lezing op 17 en 21 september en 2 oktober nogmaals gegeven door Persoonlijk Rome, zie website Persoonlijk Rome

Gegevens

Datum: 14 september
Tijd: 20:00 - 21:30
Event CategoryLezing Nederlands

Venue

Locatie: Online

Organizer

Organisatie: Dante Alighieri Rotterdam

Bekijk dit overzicht als: maand-overzicht of als lijst